Adatvédelmi nyilatkozat

A KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat – székhely: Pascallaan 88, 8218 NJ Lelystad, Hollandia – felelős a személyes adatok jelen adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerinti kezeléséért. A személyes adatokat a vállalat biztonságosan, és a lehető legnagyobb gondossággal kezeli. Ennek során a KYOCERA SENCO EMEA megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) és a MAGYARORSZÁGI adatvédelmi jogszabályoknak. Az adatvédelmi nyilatkozat hatálya kiterjed a KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalatra és minden leányvállalatára földrajzi elhelyezkedésüktől és joghatóságtól függetlenül. 

A KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat webhelyei más, a KYOCERA SENCO EMEA B.V. hatáskörén kívül eső webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmaznak. Ezek a hivatkozások csupán tájékoztatási céllal jelennek meg webhelyünk felhasználói számára. A KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat nem felelős más webhelyek tartalmáért, valamint ezen webhelyek adatvédelméért. 

 

A webhelyért felelős adatkezelő elérhetőségei:
KYOCERA SENCO EMEA B.V.
Pascallaan 88
8218 NJ Lelystad
Hollandia
+31 (0)320 295 575 

 

Az adatvédelmi problémákkal kapcsolatos elérhetőségek:
Ha bármilyen kérdése van a személyes adatainak általunk történő kezelésével vagy általában az adatvédelemmel kapcsolatban, a fentiekben vagy az impresszumban megadott címen, vagy a következő e-mail címen vagyunk elérhetők: privacy@kyocera-senco.eu 

 

Személyes adatok
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat azért kezeli személyes adatait, mert Ön használja a szolgáltatásainkat, vagy megadta nekünk adatait (az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondatának f. pontja). Az alábbiakban áttekintést nyújtunk az általunk akkor kezelt személyes adatokról, amikor Ön felkeresi webhelyünket: 

 • A webhelyünkön tett látogatásainak részletei (a kérés/felkeresett oldal tartalma) 
 • Webböngésző és eszköztípus 
 • IP-cím 
 • Kérés napja és időpontja 
 • Az időzóna eltérése a greenwichi középidőtől (GMT) 
 • Hozzáférés állapota/HTTP-állapotkód 
 • Az átvitt adatok mennyisége 
 • Korábban felkeresett oldal 
 • Böngésző 
 • Operációs rendszer 
 • Ország és város 
 • Nyelv és a böngésző verziója 

Továbbá, ha úgy dönt, hogy igénybe veszi szolgáltatásainkat, pl. kapcsolatfelvételi űrlapunk használatával, az alábbi információkat kezelhetjük: 

 • Vezeték- és keresztnév 
 • Cím 
 • Telefonszám 
 • E-mail cím 
 • Vállalat neve 

A fenti lista nem teljes körű, a KYOCERA SENCO EMEA B.V. további adatokat kezelhet abban az esetben, ha Ön további eszközöket használ, vagy más tevékenységekben vesz részt. Az ilyen esetekre vonatkozó adatkezelést az alábbiakban ismertetjük. 

 

Különleges vagy érzékeny személyes adatok
Webhelyünknek és szolgáltatásainknak nem célja a webhely 16 évnél fiatalabb látogatóival kapcsolatos adatok gyűjtése, kivéve ha erre a szülő vagy a gondviselő engedélyt adtak. Ugyanakkor nem tudjuk ellenőrizni, hogy az adott látogató elmúlt-e 16 éves. Ezért azt javasoljuk a szülőknek, hogy vegyenek részt gyermekeik online tevékenységében, hogy megelőzzék gyermekeik adatainak szülői engedély nélküli gyűjtését. Ha úgy gondolja, hogy ilyen engedély nélkül gyűjtöttük kiskorú személyes adatait, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@kyocera-senco.eu címen, és töröljük az összegyűjtött személyes adatokat.  

 

Milyen céllal és milyen alapon kezeljük személyes adatait?
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. különösen az alábbi célokból kezelheti személyes adatait: 

 • hogy biztosítsuk Önnek webhelyünket, illetve azt kezeljük, működtessük és fejlesszük;
 • hogy tájékoztassuk Önt a szolgáltatásainkat és termékeinket érintő változásokról;
 • hogy hírlevelet vagy reklámanyagot küldjünk Önnek;
 • hogy szolgáltatásaink biztosítása érdekében szükség esetén fel tudjuk hívni Önt vagy e-mailt tudjunk küldeni Önnek.

Adatait erre a másik célra csak abban az esetben használjuk fel, amennyiben azt a vonatkozó törvény előírja vagy megengedi, vagy amennyiben Ön erre engedélyt adott. Ha új vagy a korábbiaktól eltérő célból szeretnénk használni személyes adatait, erről is tájékoztatjuk Önt. 

 

Mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait?
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. csak az adatgyűjtés céljának eléréséhez feltétlenül szükséges, valamint az adatmegőrzésre vonatkozó kötelezettségeket előíró jogszabályok által megkívánt ideig tárolja az Ön adatait. A személyes adatok alábbi kategóriáiban a tárolási időszakok a következők szerint alakulnak: 

Kapcsolatfelvételi űrlap:
Amikor kitölt egy űrlapot a webhelyen, vagy e-mailt küld nekünk, az űrlap jellegétől, illetve az e-mail tartalmától függően az Ön által küldött adatokat annyi ideig őrizzük meg, ameddig az adott információ a válaszadáshoz vagy az ügykezeléshez szükséges, illetve az adatmegőrzési kötelezettségeknek megfelelően legfeljebb három évig. Az Ön kérésének jellegétől függően a tárolási idő hosszabb is lehet; erről a kezelés adott céljai körében adunk tájékoztatást. Az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondatának f. pontja). 

 

Google Analytics:
A Google Analytics használatával rögzítjük az általános látogatási adatokat. Az így gyűjtött adatokat a webhelyünkön történő látogatási és kattintási viselkedés statisztikai elemzésére használjuk, amelynek révén optimalizálhatjuk a webhely működését. A Google Analytics rendszert úgy állítottuk be, hogy biztosítsa az adatok védelmét, tehát az IP-címek anonimizálásával működik, és az adatok küldésére biztonságos kapcsolaton keresztül kerül sor. A Google Analytics 3 szolgáltatás az adatokat 26 hónapig tárolja. Ezzel szemben a Google Analytics 4 szolgáltatás az adatokat 14 hónapig tárolja.  

 

Harmadik felek
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. csak akkor vesz igénybe harmadik feleket, ha az a webhelyünkön optimalizált felhasználói élményt biztosításához szükséges. Az adatokat harmadik félnek csak abban az esetben adjuk át, ha az a szolgáltatásaink webhelyükön való bemutatásához vagy valamely jogszabályi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.  

Google
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. különféle Google szolgáltatásokat használ webhelyén, mint amilyenek a Google reCAPTCHA és a Google Maps. A Google reCAPTCHA szolgáltatást arra használjuk, hogy számítógépes botok ne küldhessenek be kapcsolatfelvételi űrlapokat (az adatkezelés jogalapját az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondatának f. pontja szerinti jogos érdekünk képezi a törvénytelen magatartással és informatikai biztonsági kockázatokkal szembeni védelem érdekében). A Google Maps jobban áttekinthető megjelenést kölcsönöz a kereskedőket és/vagy elérhetőségeket bemutató oldalaknak (az adatkezelés jogalapja az Ön beleegyezése az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondat f. pontjának megfelelően). Mindkét szolgáltatáshoz szüksége van olyan információkra, mint például az IP-címek, amelyeket el kell küldeni az információ kezelőjének, hogy az pontos választ adhasson.  

A Google adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatos további információkért látogasson el a Google adatvédelmi feltételeit ismertető weboldalra: https://policies.google.com/privacy?hl=en. További tudnivalók a Google vállalat által a felhasználók adatainak a védelmére közzétett szabályzatában találhatók: https://support.google.com/analytics/answer/6004245. A Google esetében az adattárolás időtartama az adatok típusától függ; erről további tudnivalókat a következő helyen talál: https://policies.google.com/technologies/retention?hl=en-US 

 

Google Analytics
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. a Google Analytics nyomkövető eszközt alkalmazza a webhelyre vonatkozó eredmények elemzésére. A Google Analytics elemzi az Ön eszközén a részleges IP-címet és információkat, illetve a webhelyeinken folyó aktivitást az olyan információk vizsgálata érdekében, mint az ország és/vagy város. A Google kizárólag anonimizált IP-címeket dolgoz fel, mivel az IP-cím utolsó oktettje maszkolt. Az adatkezelés jogalapja az Ön beleegyezése az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondat f. pontjának megfelelően. 

A Google vállalattal adatfeldolgozói megállapodást kötöttünk, valamint arra az általános szerződéses feltételek is érvényesek. A statisztikai adatokat a rendszer továbbítja a Google felé, amely az adatokat Európában és az Egyesült Államokban található szervereken tárolja. Tekintse át a kifejezetten a Google Analytics szolgáltatásaira vonatkozó adatvédelmi szabályzatot: https://support.google.com/analytics/answer/6004245#zippy= 

A Google ezeket az adatokat a webhelyünk használatának nyomon követésére használja, hogy jelentéseket küldhessen számunkra a webhelyünk kapcsán, és a KYOCERA SENCO EMEA B.V. mint hirdető számára információkat küldhessen kampányaink hatékonyságáról. A Google ezeket az adatokat akkor adhatja át harmadik feleknek, ha erre törvény kötelezi, vagy ha ezek a harmadik felek kezelik az adatokat a Google nevében. Efelett nincs ellenőrzésünk. 

Különösen arra a tényre szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ezek az adatok nem vezethetők vissza Önre mint személyre vagy egyénre a KYOCERA SENCO EMEA B.V. által, kivéve azokban az esetekben, amikor Ön a webhelyünkön található egyik űrlapon keresztül egy adott személyként azonosítja magát. Például megadja az e-mail-címét a hírlevélre történő feliratkozáskor, vagy amikor kitölti egyik online űrlapunkat. Ilyen esetekben az Ön látogatási viselkedése összekapcsolható lesz az Ön által megadott adatokkal. 

 

YouTube
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. a YouTube szolgáltatásait használja arra, hogy videókat jelenítsen meg webhelyein. Ezeket a videókat az úgynevezett „kiterjesztett adatvédelmi módba” integráltuk, vagyis ha Ön nem játssza le a videókat, Önről, mint felhasználóról semmilyen adat nem kerül továbbításra a YouTube-hoz. Az alábbiakban említett adatok kizárólag a videók lejátszásakor kerülnek továbbításra. Az adatkezelés jogalapja az Ön beleegyezése az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk 1. bekezdés 1. mondat f. pontjának megfelelően. 

A felhasználó hirdetési beállításaitól függően a YouTube az általa gyűjtött adatokat hirdetési célokra használhatja fel: például hirdetések megjelenítésére, hirdetések személyre szabására annak korlátozása mellett, hogy a hirdetés a felhasználó számára hány alkalommal jelenjen meg, valamint a hirdetések hatékonyságának értékelésére. Ha egy beágyazott videó lejátszása mellett dönt, akkor az alábbiakban leírt adatokat továbbítjuk a YouTube-nak, és erre nincs befolyásunk. Valamely beágyazott videó lejátszásakor a YouTube arra vonatkozó információkat kap, hogy Ön elérte webhelyünk megfelelő oldalát, valamint az alábbiakban ismertetett további adatokat, de ennek köréről nincs tudomásunk. Erre attól függetlenül sor kerül, hogy a YouTube biztosít-e felhasználói fiókot, amelyen keresztül bejelentkezik, vagy éppen nem létezik ilyen felhasználói fiók. Ha be van jelentkezve a YouTube-ra, az adatai közvetlenül a fiókjához kerülnek hozzárendelésre. Ha nem szeretné, hogy az adatait a rendszer a YouTube-profiljához társítsa, akkor a gomb megnyomása előtt ki kell jelentkeznie. A YouTube használati profilok formájában tárolja az Ön adatait, és azokat hirdetési, piackutatási és/vagy a saját webhelyének igényközpontú kialakításához használja fel. Ilyen értékelést különösen abból a célból lehet végezni (még a be nem jelentkezett felhasználók esetében is), hogy igényeknek megfelelő hirdetéseket biztosítsanak, illetve tájékoztassák a többi YouTube-felhasználót az Ön által a webhelyünkön végzett tevékenységekről. Önnek jogában áll kifogással élni az ilyen felhasználói profilok létrehozása ellen, és azt javasoljuk, hogy e jogának gyakorlása érdekében forduljon közvetlenül a YouTube-hoz. 

A Google akkor is feldolgozza az Ön személyes adatait, amikor a YouTube-ot az Amerikai Egyesült Államokban használja, és erre önmaga számára olyan szabványt írt elő, amely megfelel a korábbi EU–USA adatvédelmi pajzs rendelkezéseinek. Az adatgyűjtés céljáról és köréről, a további feldolgozásról, valamint a harmadik országokba történő adattovábbítás esetén alkalmazandó védelemről a YouTube adatvédelmi szabályzatában olvashat bővebben. Ott további információkat talál a jogairól és a személyes adatok védelmét szolgáló beállítási lehetőségekről: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. 

Az egyéni hirdetési beállításokkal kapcsolatos további tudnivalókért látogasson el a Google Hirdetésközpontba: https://myadcenter.google.com/?hl=en&sasb=true. A Google fiókja tekintetében az adatainak és adatvédelmi beállításainak a megadásához látogasson el a következő oldalra: https://myaccount.google.com/data-and-personalization. A Google esetében az adattárolás időtartama az adatok típusától függ; erről további tudnivalókat a következő helyen talál: https://policies.google.com/technologies/retention?hl=en-US.   

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a KYOCERA SENCO EMEA B.V. hogyan használja a sütiket a webhelyünkön, kérjük, tekintse át a sütikre vonatkozó szabályzatunkat.  

 

Hogyan gondoskodunk személyes adatai biztonságáról?
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. nagyon komolyan veszi az Ön adatainak védelmét, és megteszi a megfelelő lépéseket a visszaélések, adatvesztés, jogosulatlan hozzáférés, nemkívánatos nyilvánosságra hozatal és jogosulatlan módosítások megelőzése érdekében. Ha úgy véli, hogy adatai nem részesülnek megfelelő védelemben, vagy bármi jelét tapasztalja a visszaélésnek, kérjük, írjon a privacy@kyocera-senco.eu címre. 

 

Az Ön személyes adataival kapcsolatos jogai
Önnek jogában áll elérni, helyesbíteni vagy törölni saját személyes adatait. Önnek továbbá jogában áll visszavonni az adatai kezelésére adott hozzájárulását, valamint kifogást emelni személyes adatainak a KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat általi kezelése ellen, illetve jogában áll továbbadni az adatait. Ez azt jelenti, hogy kérelmet küldhet be nekünk arra, hogy elküldjük Önnek vagy egy Ön által megadott másik szervezetnek az általunk Önről tárolt személyes adatokat egy számítógépes fájlban. Ez azt jelenti, hogy panasszal élhet az Önnél illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál. 

Az érintettek bármikor, indoklás nélkül kifogást emelhetnek személyes adataik reklámcélú kezelése ellen, ideértve az ügyféladatok reklámcélú elemzését is. Ezen túlmenően az érintetteknek általános tiltakozási joguk is van (vö. általános adatvédelmi rendelet 21. cikkének 1. bekezdése). Ebben az esetben az adatkezelés elleni kifogást indokolni kell. Ha az adatkezelés beleegyezésen alapul, a beleegyezés a jövőre nézve bármikor visszavonható. 

Kérelem küldhető a személyes adatainak elérésére, helyesbítésére, törlésére vagy továbbítására, valamint hozzájárulásának visszavonására, illetve az adatkezelés elleni kifogás emelésére. Ezt a legegyszerűbben a privacy@kyocera-senco.eu címen teheti meg. A lehető leghamarabb, de legkésőbb négy héten belül válaszolunk a kérelmére.  

 

A jelen adatvédelmi nyilatkozat módosítása
A KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat fenntartja a jogot arra, hogy módosítsa a jelen adatvédelmi nyilatkozatot. Ezért azt javasoljuk, hogy rendszeresen látogasson el erre az oldalra, hogy lássa, sor került-e változásokra. Amennyiben a KYOCERA SENCO EMEA B.V. vállalat fontos módosítást hajt végre, amely következményekkel jár az Ön személyes adatainak kezelésére nézve, a webhelyünkön közzétett üzenetben tájékoztatjuk erről. 

 

Verzió: 4
Közzététel: 2018. 05. 25.
Utolsó módosítás: 2023. 01. 25. 

Menu